De overname van Mensura Arbeidsongevallenverzekering door Allianz is goedgekeurd

17 - 07 - 2012

De algemene vergadering van Mensura heeft de overname van de tak ongevallenverzekeringen door Allianz Belgium goedgekeurd. Door deze overname krijgt Allianz Belgium er 160 medewerkers en 30.000 klanten bij.

Voor Allianz betekent de overname van de ongevallenverzekering van Mensura een belangrijke opportuniteit. De groep bood reeds verzekeringen Leven en Niet-Leven aan, enkel arbeidsongevallen ontbrak in haar portefeuille.

Met de overname kan nu een compleet verzekeringspakket aan bedrijven worden aangeboden, dé groeimarkt voor Allianz in België. 'En doordat de ongevallenverzekering een verplichte verzekering is voor bedrijven, is dit een ideale toegangspoort voor onze makelaars', verklaarde Robert Fransen, CEO van Allianz Belgium.

Door de toekomstige kapitaalsvereisten voor de verzekeringssector was voor Mensura de overname levensnoodzakelijk. 'We zouden ons kapitaal met factor vier hebben moeten verhogen, maar voor een ziekenfondsstructuur is dat geen evidentie', legde Jean-Claude Debussche van Mensura uit.

Allianz vertegenwoordigt in België een incasso van 1,27 miljard euro. Daar komt nu 136 mio Euro bij door deze transactie. Allianz stelt een 1.000-tal personeelsleden tewerk in België.

Bron : standaard.be

Gratis tips

Download de whitepaper
'11 Must do's voor een geslaagde overname'
en u ontvangt onze nieuwsbrief.